top of page

Om oss på alftabeach

Alfta GIF Handboll i samarbete med Alfta Buren och Alfta Plåtslageri har under flera år byggt upp en verksamhet kring beachhandbollen. Starten skedde redan 2016 när lagen i föreningen behövde komma åt någonstans att träna under sommaren. Då spelades det ”Handboll på sand” och tränades i hinderbanan som fortfarande finns kvar på området.

Under pandemin (Covid 19) var Beachhandbollen handbollsklubbens lösning för att hålla kvar spelarna och hålla igång verksamheten. Före och under pandemin fanns det en beachhandbollsplan. Sommaren 2020 gjordes nya mål och planens yta korrigerades och fick internationella mått. Under sommaren 2021 tillkom även plan nummer 2 och runt om de bägge planerna placerades det ut nät som inhägnad till planerna. Utvecklingen fortsatte 2022 med att två läktare byggdes och sommaren 2023 blir det en tredje läktare tillgänglig!

 

2021 hade ryktet om vår fina ”Arena” (som vi själva gärna kallar Camp Plåtis) nått till Svenska Handbollsförbundet och vi fick äran att arrangera ett av förbundets regionsläger. Regionlägret genomfördes som det näst största i Sverige och från vårt läger gick många spelare vidare till rikslägret i Bankeryd och sedan nere i Göteborg. När den åldersgruppen (födda 06-07) spelade EM i Prag sommaren efter, hade Alfta Ida Göllas med i laget.

2020 spelades den första Beachhandbollsturneringen en onsdag kväll i Augusti och året efter arrangerades Motions- Senior- och Ungdomsturneringar i beachhandboll. 2022 deltog 22 lag i turneringsspel och dessutom startades Alfta Beach Camp där man för första gången kunde erbjuda ett läger över 3 dagar för pojkar och flickor födda 2008-2012. 38 ungdomar kom och deltog första året som Alfta Beach Camp arrangerades.

 

HITTA TILL CAMP PLÅTIS

Adress

Nordanå 105

822 92 ALFTA

 

Camp Plåtis ligger intill vår samarbetspartner Alfta Plåtslageri. Här tillverkas den populära Alfta Buren – modellanpassade hundburar för din bil.

Kansli

Alfta GIF Handboll

Epost: kansli@alftahandboll.se

Kontaktperson

Vänd dig gärna till vår utsedda kontaktperson om du har några frågor gällande lägret eller anmälan.

ALFTA BEACH CAMP

Träningsläger i beachhandboll på Camp Plåtis 7-9 juni som arrangeras av Alfta GIF Handboll i samarbete med Svenska Handbollsförbundet och RF-SISU Gävleborg.

bottom of page